torsdag 29 september 2011

matsedel

Tänkte hjälper er med lite idéer till maten nästa vecka så lägger ut en egenkomponerad matsedel så ni inte glömmer några ingredienser till storhandlingen :)

Måndag:Kycklinggryta med grönsaker
Stek kycklingen, efter halva tiden tillsätter du wokmix (färdig eller om du gör en egen av grönsaker) Häll över matlagningsgrädde och en halv tärning kyckling buljong, peppra och tillsätt 1-3 kryddmått curry beroende på hur mycket du vill att det ska smaka. Ät som den är eller med ris

Tisdag: Lasagne med lasagneplattor eller med zuccini
Gör en vanlig köttfärssås, ställ undan när den är klar och gör en stuvning på 75 g smör som du smälter och tillsätter sedan tre matskedar vetemjöl och häller snabbt på en decilter mjölk till att börja med, vispa HELA TIDEN och ha inte på så hög värme då kommer den brännas fast, såsen blir tjockare hela tiden och tillsätt pö om pö mjölk tills den fått en bra tjockhet ca 6 dl mjölk, salta och peppra. Tillsätt tillslut 2 dl riven ost.
Lägg ett lager med köttfärssås i en ugnsform sedan ett lager med ostsås sedan ett lager med lasagneplattor eller zuccini = en omgång. Upprepa till det är slut och strö över ost. Grädda i mitten av ugnen i 40 min på 200 grader

Onsdag: Kycklingsallad
Tillagad kyckling med en sallad på mozzarella soltorkade tomater gurka majs vitkål paprika och pestosås (gräddfil/creme fraiche och någon tesked grön pesto)

Torsdag: Köttfärsås med spagetti

Fredag: Enkel hemmalagad pizza
Köp ett bröd du gillar. Nyttig : frökusar eller något annat mjukt mörkt bröd Onyttigare Polarbröd eller pågens äntligen.
Kleta på tomatpuré och valfria ingredienser på pizzan, tex skinka, kyckling, champinjoner m.m avsluta med ost.

Lördag: Fiskgratäng med ägg och dill
Tina upp fisken. Koka två eller tre ägg, de ska vara hårdkokta så typ i 10 min. Blanda matlagningsgrädde och dill 1 1/2 dl i en kastrull och låt koka försiktigt, tillsätt fiskbuljong. Skär äggen i småbitar och lägg försiktigt i kastrullen blanda en gång och häll sedan smeten över fisken, strö över ost och grädde i 200 grader i mitten av ugnen i 30 min. Ät tillsammans med råris eller vanligt jasmin.

Söndag: Unna dig att gå ut och äta 
:)

1 kommentar: