tisdag 3 maj 2011

Recept

Lasagnen jag lagade igår blev supergod :)
Här kommer receptet:
400g fryst spenat
1 paket kelda pastasås (tomat)
Köttfärs ca 500 g eller så mycket man känner för, kan även uteslutas om man är veggie
1 auberginie
300 g fetaost
2 tomater

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenaten om du använder dig av blad spenat, jag använde färdighackad spenat vilket gör att det blir lite krämigare, salta och pepra. Rör ner pastasåsen i spenaten. Ställ kastrullen åt sidan.
Slanta aubergine och hacka tomater och fräs till lite snabbt, lägg sedan ett lager i en ungform, häll över endel av spenatblandningen, stek upp köttfärsen och häll över en del av den över spenatblendningen och smula över feta ost, upprepa detta i omgångar tills det är slut så det blir lager på lager. Avsluta med fetaosten. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter.




Såhär blev resultatet :) supergott med sallad och en kall sås till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar